Награди за учители от Силистра
Награди за учители от Силистра / netinfo
В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, на тържествена церемония на Синдиката на българските учители в столицата бяха наградени изявени учители от Област Силистра.

С диплом и плакет „Учител на 2017 г.” в проведения Двадесети юбилеен национален конкурс на Синдиката на българските учители, направление „Професионално образование”, бе удостоена Марияна Винарова – главен учител по икономически дисциплини от Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров” – Силистра. Наградата й бе връчена от ексминистъра на образованието и науката Тодор Танев. През 2015 г. г-жа Винарова бе наградена с високото отличие „Неофит Рилски” на МОН, за принос в развитието на образователното дело.

Носител на специалната юбилейна награда на председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева – диплом и плакет, е старши учителят Вяра Георгиева – преподавател по биология  и здравно образование от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Силистра.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев поздрави наградените  педагози и им пожела активно участие в управлението на учебните заведения.

В тържествената церемония участваха д-р Габриела Миткова – началник на Регионално управление на образованието – Силистра и Михаил Кирязов – областен координатор на Синдиката на българските учители, Област Силистра.