Събират средства за лечение на болно дете от Силистра
Събират средства за лечение на болно дете от Силистра / netinfo
Благотворителната кауза на ученици, родители и учители от СУ " Н.Й. Вапцаров" в Силистра - „Мартеница с кауза“,  събра общността с цел средствата от продажбата на мартеници да бъде дарена за лечението на Златомир Христов от 1 „в“ клас.

Злати е диагностициран с детска церебрална парализа и се нуждае от операция в Турция. Лекарите в клиниката дават надежда той да се изправи и да проходи. Семейството се нуждае от средства както за операцията, така и за последващата рехабилитация.  

Идеята за благотворителния базар тръгва от съучениците на на  Златко, с класен ръководител  Милена Маринова. Становището на Педагогическия съвет е цялото училище да се включи в кампанията. След обявяване на събитието в социалните мрежи, десетки родители, учители и организации започват да споделят добрата кауза.

Специален благотворителен мартенски базар (СНИМКИ)

В рамките на три часа вчера бяха продадени стотици мартеници. При срещата с директора  на училището Калоян Нейков и децата, откупка - дарение направи и  кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов. Той изказа възхищението си за единението и волята на общността да подпомогне събирането на средства, за да се реализира мечтата на Златко да проходи.

В кампанията се включи и председателят на ОбС д-р Мария Димитрова. До обяд от продажбата на мартенички в училището са събрани 7020 лв. Сумата не е окончателна, очакват се още средства.  Мартеници са направили и ще продават и съпругите на членовете на Лайънс клуб - Силистра. Тази година средствата ще бъдат прибавени към дарението за малкия Златко, съобщи нотариус Златко Нотев - президент на клуба.

С пари, събрани от благотворителни събития и със съдействието на община Силистра, ще бъдат закупени уреди за детска площадка за игра на деца със специални потребности.