Над 65 фирми ще се представят на борсата за семена в Добрич
Над 65 фирми ще се представят на борсата за семена в Добрич / Дарик Добрич, архив

Над 65 фирми от страната и чужбина са заявили участие в Борсата за семена и посадъчен материа, съобщават организаторите от "Добрички панаир".Специализираното изложение ще се проведе за 21 пореден път от 3 до 7 февруари. С него се открива  календарът на селскостопанските прояви в България.

В продължение на 5 дни земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания`2015.

Борсата за семена се е утвърдила като своеобразен център за излагане на българската продукция и за ползотворни контакти между семепроизводители и търговци. Интересът към изложението се превръща в стимул за българските производители на семена и посадъчен материал да предлагат най-доброто от своите продукти и всяка година да се стремят да бъдат конкурентноспособни на пазара.

Нетрадиционно наред с предлагането на семена, посадъчен материал и торове, на изложението ще бъде представена и селскостопанска техника.

Очаква се на откриването да присъства министърът на земеделието и храните Десислава Танева. На официална вечеря на 3 февруари ще бъдат връчени традиционните награди на "Добрички панаир".