Над 30 родители поискаха увеличение на детските надбавки и майчинството
Над 30 родители поискаха увеличение на детските надбавки и майчинството / Дарик Добрич

Над 30 родители подкрепиха в Добрич националния протест с искания за по-високи детски надбавки и увеличаване на майчинството. Майките, повечето с децата си, както и няколко бащи се събраха пред общината и издигнаха табели с надписи „Намалете заплатите си! Освободете бюджет за детски надбавки за всяко българско дете!”, „Без майки няма деца, без деца няма България!”, „За децата бюджет няма, да му мисли мама!” и др.

Майките се присъединяват към исканията, издигнати на протести в различни градове на страната днес.

„Настояваме не само за по-добри надбавки, но и за адекватно лекуване, по-добри детски градини, по-добри условия за живот на децата в неравностойно положение”, коментираха родители. Те недоволстваха, че депутатите увеличават доходите си, а за българските деца няма повече средства.

„50 лева месечно са ни само памперсите. В България няма бъдеще за детето ми и в скоро време мислим да емигрираме. Отчаян съм, имаме едно дете, искаме още едно, но тук това не е възможно. България не дава никаква подкрепа на детето ми”, сподели Евгени Георгиев, който бе дошъл на протеста със съпругата и сина си.

При протестиращите дойде кметът Йордан Йорданов, който също е родител с две малки деца. Той заяви, че общината подкрепя майките и че с екипа му дискутират проблемите на младите родители. По думите му е създадена работна група, която ще разгледа състоянието на детските градини и ще обсъди евентуални облекчения за родителите.

Над 30 родители поискаха увеличение на детските надбавки и майчинството
netinfo