Над 200 фирми в 18-то изложение Селското стопанство и всичко за него
Над 200 фирми в 18-то изложение Селското стопанство и всичко за него / Дарик Добрич
Над 200 фирми в 18-то изложение "Селското стопанство и всичко за него"
32157
Над 200 фирми в 18-то изложение "Селското стопанство и всичко за него"
  • Над 200 фирми в 18-то изложение "Селското стопанство и всичко за него"

„Очакваме идеите и предложенията на земеделските производители, браншовите организации и неправителствения сектор за формиране на общата селскостопанска политика след 2014 година", заяви в Добрич зам.министърът на земеделието Светлана Боянова. Тя подчерта, че правителството не подкрепя идеята за рефинансиране на общата селскостопанска политика, защото това ощетява новите страни - членки на ЕС и настоява за опростяване на тази политика. Зам.-министърът припомни, че от 1 септември започва преброяване на селскостопанските производители у нас.

Боянова откри в Добрич 18-то издание на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него", организирано от „Добрички панаир" АД. Над 200 фирми, сред които 50 представителства на чужди компании участват в изложението. На форума присъстват и компании от Унгария, Полша, Словения, Словакия, Украйна и Франция.

До 4 септември в рамките на форума ще бъдат представени машини и съоръжения за селското стопанство, едро и малогабаритна техника, парници, сушилни, оранжерии, семена и посадъчен материал и още много агропродукти и услуги.

Съпътстващата програма на панаира включва кръгла маса за развитието на сектора и предизвикателствата пред пазарите за агростоки, дискусии и демонстрации на земеделска техника.

Чуйте в звуковия файл какво каза за Дарик Петър Петров -  директор на ДЗИ - Ген.Тошево, един от традиционните участници в селскостопанското изложение: