Кметът на Каварна се срещна със земеделци
Кметът на Каварна се срещна със земеделци / Дарик Добрич
Започнаха срещи на кмета със земеделци, избрани са членове на работните групи по казуса Калиакра
От днес в заседателната зала на Община Каварна започнаха срещи на кмета Нина Ставрева със земеделци, рибари, собственици на имоти и представители от секторите  туризъм и енергетика от района, засегнат от сегашните очертания на   „Натура 2000“. Целта на срещите е те да бъдат запознати с Интегрирания план за управление на защитените зони, който в момента е готов само за „Комплекс Калиакра“.

Рано сутринта бе срещата с всички земеделци на територията на Община Каварна. Нина Ставрева заяви, че основният проблем на добруджанци е именно Интегрирания план за управление на защитените зони. Ще се настоява за ново картиране и за изваждане на частните имоти. На срещата бяха избрани  шестима земеделци от общината, които  да се включат в работните групи и да защитават интересите на собствениците. Това са Росен Димов, Стоян Ковачев, Драгомир Узунов, Кръстьо Гинков и Никола Воденичаров.

На срещата с рибарите бяха избрани  и техните  представители в работните групи.  Това са  Йордан Господинов, Стефан Лефтеров, Емил Милев и Джемаледин Алиев.

За 20:00 часа днес е насрочена срещата на Нина Ставрева с жителите на с. Българево.