Кметът Нина Ставрева и Йордан Йовков даряват новите шведски стени в ДГ "Радост"
Кметът Нина Ставрева и Йордан Йовков даряват новите шведски стени в ДГ "Радост" / Дарик Добрич
Спортна зала „Олимпиада”, Професионална земеделска гимназия „Климент Тимирязев” и Детска градина „Радост” в Каварна получиха дарения – нови шведски стени. Инициативата е на Община Каварна и Сдружение „Приятели на Добруджа” с финансовата подкрепа на млечната компания „Бор Чвор”.

Посрещане с хляб и сол
Дарик Добрич

Съоръженията бяха представени от носителя на четири олимпийски медала и многократен световен шампион - гимнастика Йордан Йовчев и кмета на Община Каварна Нина Ставрева. Двамата бяха гости в детската градина, където в 5 групи се обучават 100 деца. В спортния салон се състоя малко тържество, на което Йордан Йовчев демонстрира гимнастическите си умения и свежа спортна форма, а доста от децата го последваха с опити да се набират на стените. Малчуганите бяха подготвили и музикални поздрави за своите гости, поиграха и малко аеробика с тях.

Йордан Йовчев направи демонстрации
Дарик Добрич

Гимнастика с Йордан Йовчев
Дарик Добрич

 
По-късно Йордан Йовчев и Нина Старева посетиха и гимназията, където разговаряха с ученици.  

В гимназията
Дарик Добрич


„Поставянето на шведските стени е част от кампанията по кандидатурата на Каварна за европейски град на спорта. Успехите и делата на Йордан Йовчев доказват, че да спортуваш не само е модерно, а е изключително полезно и има смисъл. Ние затова инициирахме тази кампания, за да насърчаваме децата от най-крехка възраст да изберат спорта като начин на живот“, каза кметът Нина Ставрева и увери всички, че спортът и стимулирането на децата да спортуват в Община Каварна е основен приоритет.
 
Йордан Йовчев сподели пред децата, че той в съвсем ранна възраст е бил запленен от спорта и е започнал да тренира и затова с готовност се е включил в кампанията на Община Каварна за популяризиране на спорта сред младежта. Йовчев се занимава още и с развиване на стрийт фитнеса, освен със спортна гимнастика.