/ iStock/Getty Images
Младежкият център в Добрич кани деца и младежи от областта за участие в конкурса „Смешното в училище в карикатури“. Възрастовата граница е широка – от 10 до 29 години. Това съобщи Силвия Венелинова, организатор младежки дейности в центъра, предаде „Фокус“. Това ще бъде 27-ото издание на конкурса.

Новото е, че тази година той е разширил обхвата си и от общински е прераснал в областен. Организаторите очакват творби, представящи смешни случки в училище чрез прийомите на карикатурата. Регламентът на конкурса е публикуван на интернет страницата на Общинския младежки център „Захари Стоянов“ в Добрич и на Фейсбук страницата.

Участниците ще бъдат разделени в 4 възрастови групи. Творби ще се приемат до 17 март тази година. Жури ще оценява всяка карикатура. Най-добрите творби ще бъдат представени в изложба в Младежкия център в навечерието на 1 април – Деня на хумора и шегата.

Според Силвия Венелинова интересът към този конкурс не намалява. Това е и причината той да разшири обхвата си и да даде възможност за участие на млади творци от цялата Добричка област.

Този месец във фоайето на Младежкия център е подредена изложба „В света на дигиталното изкуство“, където фантастичното и реалното се преплитат, рисува се с „мишка“, а произведенията омагьосват. Това е една изложба на Клуб „Компютър арт“ при Младежки център - Добрич с ръководител Деян Костадинов.
Агенция Фокус