Михаела Йорданова - сред най-добрите български тенисистки до 10 години
Михаела Йорданова - сред най-добрите български тенисистки до 10 години / netinfo

9-годишната състезателка на тенис клуб "Изида" Михаела Йорданова спечели бронзов медал в турнира за състезатели до 10 години, организиран от клуб "Престиж" във Велико Търново, съобщиха от клуба. В своята предварителна група добричлийката впечатли зрителите с играта си и заслужено се поздрави с убедителни победи с 4-0 гейма над Елисавета Пройнова от Габрово, Анелия Колева от Габрово и Никол Йорданова от Троян, както и с успех с 4-1 над Симона Найденова от Габрово. На полуфиналите възпитаничката на добричкия клуб отстъпи на Бианка Топалова от "Царевец" (Горна Оряховица), която по-късно спечели първото място след победа над Виолина Митрофанова от "Спорт Палас" (Сливен).

Шампион при момчетата стана Филип Петров от "Черно море Елит" след успех на финала над Димитър Пенчев от "Кристи" (Дряново). Общо 27 деца от 13 града на България се включиха в състезанието.

Турнирът бе от Програмата „Тенис 10” на Българската федерация по тенис. Призьорите получиха медали и предметни награди от официалния спонсор на родната ни централа „Албена” АД.