/ Дарик Добрич, Валентина Добринчева
Книга, посветена на сдружението за хора в неравностойно положение "ХобиСклуб", ще бъде представена от 11.30 часа в Регионална библиотека "Дора Габе".

Канят на среща с творци от Украйна и Молдова

Изданието е оформено от създателя и председател на организацията Иван Тодоров, с помощта на художничката Мая Златева. Книгата се нарича "Ретроспекции от живота на ХобиСклуб" и съдържа очерци за дейностите, пътешествията, проектите, които развива сдружението през своята многогодишна история.

В Добрич продължава Националният фест на ученически рок групи, който е под патронажа на министъра на образованието Красимир Вълчев. Организатор е Народно читалище "Добрич-2017".

Дните на руската култура в Добрич ще преминат с изложба и концерт

Фестивалът започна вчера и продължава три дни. Участват 12 банди от цяла България. Те са оценявани от жури с председател легендарният музикант от ФСБ Иван Лечев. Началото на концертите всяка вечер е в 18.30 ч. на естрадата в Скейт-парка на Добрич.

От 17.30 ч. в Художествена галерия се открива изложба "Тайнство" от Николай Тодоров. Тя е пета самостоятелна изява в Добрич на твореца и общо 30-а в кариерата му. Художникът представя голямоформатни платна, изпълнени в авторска техника.

Търсенията му са свързани със знаците и символите, които природата и човекът оставят и които ни свързват помежду ни и с Космоса. В тази изложба са вписани и знаци от пещерата Магурата, които са на 10 000 години, отбелязва Тодоров.

Концерт "Криско и Филхармонията - трибют към българската музика" ще се състои от 20.00 ч. в зала "Добрич". Диригент, аранжимент и оркестрации - Левон Манукян.