Дни на славянската култура в Каварна
Дни на славянската култура в Каварна
Дни на руската култура се провеждат в Добрич. В програмата са включени изложба и концерт.

Дни на руската култура се откриват в Добрич

В 17.00 часа, на 24 юни в Художествената галерия ще бъдат подредени картини от съвременни руски художници, които ще могат да се видят до 28 юни.

От 18.00 часа на сцената на площад „Свобода” гостуващи състави ви ще изнесат концерт. Жителите и гостите на Добрич ще видят изпълнения на: Ансамбъл за руски народни песни „Песенград“ с ръководител и солист Людмила Арнаутова (град Наро-Фоминск, Московска област).

Откриха втора дестилерия на фирма „Есетере“ в Добрич

Дует за естрадни песни „Каприз“ Людмила Аношкина и Роман Ивченков; солистката на Ансамбъл „Съзвучие“ Марина Молчалина; Театър за естрадни песни „Радуга звезд“ от град Подольск, Московска област с ръководител Александра Кандалина; и Танцов колектив „Фантазия“.

Като част от делегацията на творци и състави, в България през Дните на руската култура са президентът на Общество за дружба и сътрудничество с балканските държави Андрей Галкин, вице-президентът на Международната Асоциация на Побратимените Градове Олег Антонов, Олга Молчалина - президент на Благотворителен фонд „Славянски традиции“, представители на Международен съюз за дружба и Руски фонд на мира.