Куклен театър Дора Габе
Куклен театър Дора Габе / Дарик Добрич
Държавен куклен театър „Дора Габе“ кани на първа за сезона премиера - постановката „Косе Босе“. Тя е дело на режисьор Леонард Капон, който за пореден път поставя в Добрич. Той е автор и на сценографията. Участват актьорите Ренета Николова, Мира Демирева и Росен Радев. Премиерата е днес от 18.00 часа.
 
Новата постановка е за най-малките – до трети-четвърти клас. По думите на режисьора, добре познатата и любима приказка „Косе Босе“ е прочетена от него без вариации. Тъй като обаче приказката е написана без начало и край, Капон прибавя такива, въвеждайки и нови герои. Той не пожела да разкрие какво се случва, а само зрителите ще разберат какви пиленца има Косето. Поуките в драматизацията са както за птичето, така и за лисицата и за другите герои, коментира постановчикът. Куклите в спектакъла са с открито водене от актьорите, като визия са близки до комиксите и анимациите, каза режисьорът.
 
Доброволци изградиха ново място за спорт и развлечение в Добрич

Директорът на театъра Петър Петков сподели, че в деня на премиерата екипът започва репетиции за следващия си спектакъл за сезона. Ева Кьосовска за първи път ще работи на добричка сцена като режисьор, поставяйки драматизирани от нея текстове на писателката Кина Къдрева под заглавие „Забързана приказка“. Очаква се премиерата да бъде първата седмица на октомври. След това трупата ще възстановява ценни заглавия „пт склада“, каза Петков. Първото е постановката „Тримата братя и златната ябълка“ на режисьора Даниела Христова. Ще се постави и коледно представление за два състава, за да могат да се включат пълноценно всички актьори от трупата.