Конкурс за детска рисунка на тема туризъм в Силистра и Каварна
Конкурс за детска рисунка на тема туризъм в Силистра и Каварна / Дарик Добрич

Министерството на туризма обяви конкурс за детска рисунка на тема „Моята ЕДЕН дестинация в България". Конкурсът се организира в изпълнение на проект „Комуникационна кампания за популяризиране на дестинациите ЕДЕН в България - второ издание", финансиран по програма COSME 2014 -2020 г. на ЕС. Местата са дванадесет - Силистра, Каварна, Луковит, Сандански, Кюстендил, Белоградчик, Белица, Сапарева баня, Враца, Странджа, Казанлък и Кърджали, в които се насърчават алтернативни и екологични форми на туризъм. Те са свързани с темите воден туризъм, защитени територии и културно наследство.

Рисунките, които се набират, трябва да представят детското виждане на забележителностите и атракциите - природни, културни, исторически обекти, обичаи, бит, събития, фестивали и др. Индивидуалната гледна точка на малките участници в конкурса трябва да разкрива места, които във всекидневието си не забелязваме. Това ще помогне и да се популяризират допълнително малко познатите туристически дестинации и нетрадиционните форми на туризъм, които биха впечатлили посетителите.

Конкурсът продължава до 22 юли т.г. В него могат да вземат участие деца на възраст между 7 и 14 години. Получените рисунки ще бъдат разгледани от жури, като най-добрите сред тях ще получат възможността да бъдат поставени на предвидените за изработване по проекта рекламни сувенири (картички и магнити), които ще бъдат разпространявани в страната и в чужбина. Всеки, който желае да участва, може да изпрати своята рисунка по пощата или по куриер на адрес гр. София, ул. „Съборна" №1, за Министерството на туризма.
Общите условия за участие в детския конкурс „Моята ЕДЕН дестинация в България" можете да откриете на www.tourism.government.bg и www.facebook.com, Министерство на туризма.