Кметът Николова откри учебната година в ремонтираното Спортно училище
Кметът Николова откри учебната година в ремонтираното Спортно училище / Пресслужба Община Добрич - архив

Кметът на Добрич Детелина Николова откри новата учебна година в Спортното училище в изцяло модернизирана сграда, съобщиха от пресслужбата на общината. 

Цялостното саниране на учебния корпус, пълната подмяна на дограмата, реконструкцията на ВиК, ел. инсталациите и покривната система са извършени по проект"Към по-качествено образование в ареал Добрич чрез обновена и модернизирана инфраструктура" на община Добрич. Проектът се финансира по Оперативна Програма „Регионално развитие" и е на обща стойност близо 5 милиона лева. Изпълнител на строително-монтажните работи е добричката фирма „Костофф" ЕООД.

Ремонтът включва още рехабилитация на фасади, мазилки, шпакловки, боядисване, облицовки по стени и под на учебни, помощни и санитарни помещения. От общината са закупили и компютърни конфигурации, спортно оборудване за гимнастическите, фитнес и лекоатлетическите зали.

Спортно  училище "Г. С. Раковски" е построено в края на 70-те години и за повече от 40 години в него не са извършвани такива мащабни ремонтни дейности, уточняват от общината.