Кметът награди със „специално признание“ танцьорки от „Алексия“
Кметът награди със „специално признание“ танцьорки от „Алексия“ / Дарик Добрич

Медалистите на ЗТО „Алексия" от тазгодишното световно първенство в Хърватска получиха специални признания за успехи в танцовото изкуство от кмета Детелина Николова. Петте момичета, които се класираха в първата осмица на различните стилове в шампионата, бяха гости в общината, заедно с ръководителя на състава Севдалина Мавродиева, и споделиха своите впечатления за участието си.

Кметът награди със специално признание танцьорки от Алексия
netinfo

Шампионатът в Пореч, Хърватска, тази година е бил щурмуван от 50 000 танцьори от цял свят на квалификациите. Сред участниците са доминирали бразилци, американци, артисти от ЮАР, разказа Мавродиева. Тя благодари на кмета за подкрепата в особено труден момент, когато участието им е било под въпрос, заради недостиг на средства. Николова е осигурила транспорта за състезателките на „Алексия" до Хърватска. Добричлии са имали 5 танца, допуснати до финал. От тях 2 са класирани на челни места, сподели треньорката.

Кметът награди със специално признание танцьорки от Алексия
netinfo

Нанси Георгиева (вляво на снимката), която печели за трети път шампионска титла, каза, че е била изненадана, че е успяла отново да покори върха. Тя живее във Варна и пътува до Добрич четири пъти в седмицата, за да тренира. Благодари за подкрепата на семейството си и за добрите условия за спортуване в комплекс „Изида".

Голяма изненада за нас бе класирането на 4-о място на Мария Узунова (вдясно на горната снимка), каза хореографката. 22-годишното момиче се е състезавало с професионалистите, сред танцьори от циркови трупи и театри от цял свят. Самата Мария също сподели, че не е очаквала успеха си. „Излязох само, за да зарадвам близките си", каза тя.

Кметът награди със специално признание танцьорки от Алексия
netinfo

Някои от момичетата са подобрили миналогодишните си постижения, други са разочаровани, но са преглътнали сълзите си, сподели още Мавродиева. Нанси Георгиева е първа в категорията „Акроденс" с танца "Diva Dance". В същата категория Лияна Ивелинова се класира на трето място с танца „Кобра". В категория „Open" Деляна Ивелинова е четвърта с танца „Леденото кралство" , а Дана Лазарова, която участва за първи път на първенството в Хърватска, заслужи осмо място с танца „Жасмин".

Кметът награди със специално признание танцьорки от Алексия
netinfo

Кметът връчи грамоти на всички момичета и има благодари, че "са носители на името на Добрич по света".