Кметът на Добрич участва в пленарна сесия на Комитета на регионите
Кметът на Добрич участва в пленарна сесия на Комитета на регионите / Община Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова ще участва в 112-та пленарна сесия на Европейския комитет на регионите, чиито заседания се провеждат в Брюксел. Дневният ред предвижда да бъдат разгледани въпроси, свързани с подобряване функционирането на ЕС предвид Договора от Лисабон, с дебат относно бъдещето му.

Ще бъдат разгледани инвестиционният план на ЕС и приоритетите за 2015 – 2020 г. Програмата предвижда още приемане на становища и обсъждане на проект на резолюция за създаване на работни места. Това е свързано с насоките за насърчаване политиката на държавите членки в областта на заетостта, устойчивия растеж и справяне с безработицата на местно равнище.

Комитетът на регионите ще гласува и резолюция, в която излага позицията си по въпроса с приема на емигранти и процедурите за предоставяне на убежище. Други теми, които ще се обсъждат са свързани с „По-добра защита на морската среда”, „Насърчаване на справедливата търговия в Европа на местно и регионално равнище”, „Достоен живот за всички: от визия към колективни действия” и др. В края е предвиден избор на членове на Бюрото на Комитета на регионите и номинации на нови членове и заместници.