Бойко Борисов към Йордан Йорданов: Вече си член на ГЕРБ! - закачка или покана 
Бойко Борисов към Йордан Йорданов: Вече си член на ГЕРБ! - закачка или покана  / Дарик Добрич
Към днешна дата аз съм областен координатор на Движение „България на гражданите”, заяви в ефира на Дарик радио кметът на Добрич  Йордан Йорданов, попитан в коя партия членува. Въпросът бе провокиран от думи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, казани на среща в Добрич, че Йорданов вече е член на ГЕРБ.

Кметът увери, че това не е така.  „Посещавал съм и други предизборни кампании и смятам, че това е в реда на нещата. Ние като община трябва да знаем кой ще представлява нашия град в парламента, за да можем да работим в тясно сътрудничество за постигане на големите цели. На срещата на ГЕРБ вчера бях поканен да кажа как сме работили с правителство през последната година и половина, какво сме постигнали”, каза Йорданов. Той допълни, че постигнатото не е малко и даде за пример подписването на договора за водния цикъл.

Йорданов заяви, че приема думите на Борисов като приятна закачка. „Един вид - успехите, които постигаме заедно, са успехи за всички”, поясни кметът и каза, че днес ще посети и предизборно мероприятие на Патриотичния фронт. „Защото част от тях също помогнаха за нещо добро за Добрич – паметника на ген.Иван Колев”, посочи Йорданов.

Той добави, че изповядва десните идеи и иска следващото правителство да е ориентирано дясно-център. По думите му има достатъчно много доказателства в Европа, че когато управляват десни, нещата се получават по правилния начин.

„Не виждам проблем в това, което се случи. Аз съм кмет, избран от друга партия, тази партия беше част от правителството. ГЕРБ и моята партия заедно членуват в Европейската народна партия, освен това. Така че всичко беше една закачка, а може би и покана да членувам в тяхната партия”, заяви Йордан Йорданов.