Какво задигнаха крадците през почивните дни
Какво задигнаха крадците през почивните дни / netinfo

Множество кражби са извършени през почивните дни в Добричка област, информират от полицията.

На 2 март от къща в село Красен са задигнати телевизор, килими и електрическа кана за вода.

На 3 март тт гориста местност в землището на село Хитово са откраднати 22 пчелни кошера - тип „Даданблат”, с общо 120 рамки с пчелни семейства.

На 6 март 55-годишен мъж от село Безводица е подал сигнал за кражба от паркиран в Стожер лек автомобил „Форд”. Чрез подбран или подправен ключ неизвестен извършител е откраднал авто СД плейър, бормашина, гаечни ключове, клещи, гедоре и очила.

На същата дата е получен сигнал от 24-годишен мъж от село Голеш за това, че от наследствения му имот в Добрич са откраднати 4 алуминиеви джанти с поставени на тях летни гуми, които впоследствие са установени в двора на съседен необитаем имот.

Отново на 6 март в Първо РУ Добрич е получен сигнал от гражданин за изоставен лек автомобил „Рено” на черен път, близо до северната  дъга на околовръстния път. По същото време е получено съобщение от собственика на автомобила – В.А., на 58 години. Той обяснил, че колата му е била открадната за времето от 18.00 ч. на 5 март до 10.00 часа на 6 март, след което отново е паркирана пред дома му в Добрич. След извършени оглед и разпит на собственика е установено, че от колата липсват акумулаторна батерия, резервна гума и гаечни ключове.

42-годишен собственик на пункт за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили в село Врачанци съобщил в полицията, че е получил сигнал от пазач на съседен имот, че от неговата база се извършва кражба. Служители на Второ РУ Добрич са извършили проверка и задържали на мястото 27-годишен добричлия, който се опитвал да открадне 4 гуми с джанти.