/ ThinkStock/Getty Images
Над Източна България и в много райони в равнинната част от страната днес ще има значителна ниска облачност и намалена видимост.
 
Около и след обяд облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат още малко и минималните ще са предимно между 6 и 11 градуса, максималните - между 16 и 21 градуса.

кафе есен чай плаж море
ThinkStock/Getty Images

През следващата седмица над Източна България ще преобладава облачно време. Значителна ниска облачност и намалена видимост ще има сутрин и в много райони в равнинната част от страната, но около и след обяд облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток и температурите ще продължат постепенно да се понижават.

есен време листа
ThinkStock/Getty Images


Във вторник и през последните дни от периода вятърът в Източна България временно ще стане от изток-североизток и ще е умерен. На места ще превали слаб дъжд.

Все още не се наблюдава особена промяна в атмосферната циркулация над Източна Европа и Балканите. Мощен антициклон продължава да се позиционира над Южна Русия и Украйна, което стабилизира времето и у нас.

До края на следващата седмица времето ще остане топло за ноември. В отделните дни ще продължи да има и слънце, но облаците ще са все по-осезаеми. Сутрин на места в котловините ще има и условия за мъгли.

есен
ThinkStock/Getty Images

По-сериозно влошаване на времето - валежи от дъжд и вятър, може да се очаква след  11 ноември. В този период в планините вероятно ще има и по-обилни снеговалежи.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg