Изгоряха 37 декара пшеница и покъщнината на дом в село Дончево
Изгоряха 37 декара пшеница и покъщнината на дом в село Дончево / netinfo

47 пожара са станали през почивните дни в Добричка област, съобщават от полицията. При 6 от тях има нанесени материални щети, останалите са възникнали в сухи треви и отпадъци.

При пожар в петък е изгоряла природо-научната сбирка на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество. Пламъците са унищожили препарирани птици, животни и влечуги. Сигналът  за инцидента е подаден около 19.40 часа. Причините за възникването му се изясняват. 

На следващия ден, в събота се е подпалил домът на 75-годишна жена в добричкото село Дончево. Пожарът е възникнал от късо съединение в неизправна електрическа  инсталация. Огънят е унищожил цялата покъщнина на дома. Поради обгазяването, настъпило от пожара, възрастната жена е приета в добричката болница за наблюдение, без опасност за живота.

Отново в събота  в 14. 15 часа е подаден сигнал за възникнал пожар в житен масив край  село Спасово. Огънят е унищожил 37 декара пшеничен посев. В  резултат на намесата на пожарникарите са спасени 700 декара пшеница. Установено е, че посевите са пламнали от запалени отпадъци в нерегламентирано сметище, образувано в близост до масива.

И за друг пожар, станал в неделя в двора на добричка фирма, съобщават от полицията. Обгорял е автомобил марка "Мерцедес 609 Д", паркиран в двора на фирмата, 50  дървени палети, 40 каси за сок, галони за минерална вода. Причините за възникването на пожара се изясняват. Назначена е пожаро-техническа експертиза.