Изборният ден в община Главиница протича нормално
Изборният ден в община Главиница протича нормално / ThinkStock/Getty Images

Нормално протича изборният ден в силистренската община Главиница, където днес се провежда  частчен избор за кмет. Двадесет и пет секционни избирателни комисии отвориха в 7 часа. Заменени  са двама чланове на секционни комисии в селата Осен и Зарица, съобщи  Венцислав Маринов, председател на ОИК- Главиница. От началото на изборния ден са постъпили четири устни сигнала, които са били проверени.

До частичните  избори в община Главиница се стигна, след като избрания на редовните местни избори кмет Насуф Насуф от ДПС бе отстранен от длъжност, тъй като получи осъдителна присъда за длъжностно престъпление по време на предишен мандат.

Претендентите за кметския пост на днешния вот са трима - двама са издигнати от инициативни комитети и един от политическа партия.

19.5 % е регистрираната избирателна активност в община Главиница към 10 часа. Правото си на вот в частичния избор за кмет на общината са упражнили 2 036 от имащите право 10 441 души. Подадени са общо шест  жалби, пет от които за предизборна агитация. Шестата жалба е за недопуснат до урната придружител на избирател с увреждания.

Към 13 часа активността в община Главиница е 37%.