Играят благотворително Малкият принц в помощ на деца в нужда
Играят благотворително Малкият принц в помощ на деца в нужда / Дарик Добрич

С благотворителното представление ще се набират средства за деца в нужда. От 19.00 часа в голямата зала на добричкия театър непрофесионална театрална трупа ще представи спектакъла "Малкият принц".

Уникалната дарителска инициатива е организирана от служители на ПроКредит Банк с  идеята да се съберат средства за лечението на деца в затруднено положение. За целта е сформирана непрофесионална театрална трупа, наречена пътуващ театър „ПРОтегни ръка”, която представя благотворително постановката „Малкият принц” по Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Досега театърът е представил постановката си пред повече от 10 000 зрители в 10 града - София, Хасково, Пловдив, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Несебър, Варна, Русе и Разград. С благотворителното си представление актьорите от банката са събрали над 97 200 лв.

В трупата от актьори-ентусиасти участват служители на банката от различни клонове и на различни длъжности. Всички те, обединени от любовта си към театъра, подкрепят каузата на фонда за подпомагане лечението на деца „ПРОтегни ръка” и участват в благотворителния проект доброволно.

Благотворителният фонд е основан през 2004 година, за да  подпомага лечението на деца от социално слаби семейства или сираци. Средствата в него постъпват от ежемесечни вноски на служители, еднократни дарения на клиенти и партньори на банката, както и от инициативи, организирани от доброволците. От създаването си досега фондът е подпомогнал с над 900 000 лева лечението на повече от 1620 деца.

Театралната постановка „Малкият принц” е поредната голяма инициатива, с която се набират средства. През 2007 година фондът издаде книга с кулинарни рецепти, за да привлече повече дарители към каузата. Всеки желаещ, който иска да види благотворителния спектакъл и да се включи в дарителската акция може да го направи днес в драматичен театър „Йордан Йовков” в Добрич от 19.00 часа. Средствата, събрани по време на представленията, се превеждат директно в сметката на „ПРОтегни ръка”.

Дарик-Добрич е медиен партньор на благотворителната кампания.