Изложба на художниците -
 педагози
Изложба на художниците - педагози / netinfo
Художниците – педагози от Добрич представиха най-новите си творби в обща годишна изложба. Нейното 23-то издание се откри в зала 5 на Художествената галерия. Експозицията е посветена на 24 май - Денят на славянската писменост и култура. В нея са представени 55 творби на 14 автори. Гост - автор тази година е Лиляна Русева.

Дружеството на художниците – педагози в Добрич е единствената подобна формация в страната, запазила се през годините, подчерта при откриването на изложбата председателят на организацията Светла Симеонова. „Изключително трудно е да сме и творци, и да работим с деца. Но може би това ни спасява – работата с децата, защото те са чисти души и някак си успяваме да се съхраним” – сподели още Светла Симеонова.

„През 1978 г. беше създадено Дружеството на младия художник, което ние продължихме с помощта на Гинка Димова. Успяхме да го опазим и да го поддържаме и до сега и останахме единствени в цяла България. Редовно участваме в общите национални изложби на учителите-художници във Велико Търново, които вече ще са биеналета и няма да се провеждат всяка година. Настоящата експозиция посвещаваме на най-светлия български празник – 24 май - Денят на славянската писменост и култура. В нея сме вложили красотите на природата и онова, което предаваме в творчеството на децата след това. Показваме една малка част от онова, което се работи в хубавия предмет изобразително изкуство” - коментира и един от най-дългогодишните участници в годишните изложби на художниците – педагози от Добрич Здравко Тошев. 
 

художници педагози изложба
netinfo