Кметът на В.Търново Даниел Панов е председател на НСОРБ
Кметът на В.Търново Даниел Панов е председател на НСОРБ / Veliko-Tarnovo.net
От днес до вторник ваканционно селище Албена ще бъде домакин на XII-та Годишна среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/. В рамките на форума ще бъдат дискутирани актуални проблеми и предизвикателства пред българските общини, като изграждането на електронно управление и намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса, предлагането на удобни и достъпни административни услуги, алтернативи за финансиране управлението на отпадъците и други въпроси на устойчивото общинско развитие.

Г. Чавдарова: Темата за финансовите корекции по европроектите ще се върне като бумеранг

По време на годишната среща ще се проведе изложението Общинско ЕКСПО‘2017 за стоки и услуги за общините, което ежегодно осигурява пряка комуникация между общините, неправителствения сектор и бизнеса. То ще бъде открито в 18 часа днес.

По време на официалната част ще бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Министерски съвет и НСОРБ. Ще бъдат връчени ежегодните награди на НСОРБ, както и Европейския Етикет за добро управление на местно ниво – под егидата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще участва в Годишната среща на българските местни власти

Своето участие във форума са заявили над 750 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове и експерти. Гости на XII-та Годишна среща на местните власти се очаква да бъдат премиерът Бойко Борисов, Томислав Дончев, заместник министър-председател, министрите на околната среда и водите Нено Димов и на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков, председателят на Държавна агенция „Електронно управление“ Росен Желязков, председатели на парламентарни комисии, заместник-министри, експерти.