Фестивалът БезГраници се провежда и в Двореца в Балчик
Фестивалът БезГраници се провежда и в Двореца в Балчик / netinfo

В Двореца в Балчик започва петото издание на международния фестивал "БезГраници". То ще продължи до 12 октомври. Главното събитие през тази година е арт симпозиум. В програмата влизат още пленер на художници и фотографи, създаване и развитие на мрежа за визуални изкуства. По време на „БезГраници" 2014 се очакват 20 визуални артисти от Румъния, Хърватия, Словения, Италия, Турция, Сърбия, Испания, Беларус, Еквадор, Белгия, Русия, Германия и България. Голяма част от участниците са и организатори на културни събития в своите страни.

Пленерът се провежда за четвърти път. Той ще бъде открит във Варна, а финалната изложба на живопис и фотография е на 10 октомври в галерия „Тихото гнездо".

Арт форумът ще бъде представен в рамките на арт мрежа „БезГраници" в над 40 държави по света. На 24 октомври по време на най-голямото изложение за музика и изкуство в света - „Уомекс" , ще се проведе и специална презентация за черноморския регион и трансгранични проекти.

"БезГраници" е представян на много международни конференции и събития в Испания , Белгия, Сърбия, Турция, Холандия. Събитието се планира да бъде ежегодно, като на всеки две години е в пълен формат. То е продукция на Стопанска Камара - Варна заедно с „Двореца" - Балчик и арт мрежа „Скендерман".