Държавно първенство по спортни танци за купа “България” в Каварна
Държавно първенство по спортни танци за купа “България” в Каварна / netinfo
Каварна е домакин на Държавно първенство по спортни танци за купа “България” и XII Открит турнир по спортни танци за купа “Ротари клуб” Каварна, които се провеждат в почивните дни.

Организатори на събитието са Община Каварна, клуб по спортни танци “Флорета”-Каварна, “Ротари клуб” и БФСТ. Състезанието е валидно за ранглистата за 2008 г. и след него ще станат известни временните водачи в отделните групи – юноши, младежи и състезатели над 19г. в двата вида танци – Латиноамерикански и Стандартни.

Очаква се в Каварна да пристигнат едни от най-добрите състезатели, които представят България на Световни и Европейски първенства. В града ще бъдат Петър Даскалов - Елена Мерджанова - шампиони на България за 2008 г. за Младежи при латиноамериканските танци, 4-ти на Световно първенство за 2007 г. и 9-ти на Европейското първенство за 2008 година. В състезанието се включват още Рангел Спиров - Антоанета Попова - шампиони на България на 10-те танца за 2007 и 2008година, както и Кени Драгиев - Бетина Колева - шампиони на България по стандартни танци за Младежи – 2008 година.

Близо 200 двойки ще участват в двата турнира, съобщи зам. председателят на клуба по спортни танци в Каварна Елица Александрова. Специално за състезаниетож  е осигурен нов танцов подиум с размер 250 кв. метра. Община Каварна е осигурила необходимата за новата придобивка сума от 5 хил. лева.