/ Дарик Добрич, архив
Общинският съвет на Добрич заседава от 9.00 часа. В началото на сесията ще положат клетва двама нови съветници - Тихомир Маринов (ВМРО) и Георги Георгиев (БСП). Те влизат на мястото на избраните за депутати от Добричко в 44-то НС Йордан Йорданов и Даниел Петков.  Маринов е областен координатор на партията ВМРО, а Георгиев е директор на СУ ”П.Р.Славейков”.
 
Заседанието ще продължи с приемане на Наредба за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти. Ще бъдат предложени изменения в наредбите за условията и реда за записване, отписване и преместване в училищата и детските градини; и за водене на регистър на градините и центровете за личностно развитие в Добрич.
 
Предстои съветниците да разгледат финансово-икономическите резултати на общински предприятия и дружества и да обсъдят промени и в Програмата за финансиране на граждански инициативи. Доклади за дейността си през 2016 г. ще изнесат всички 4 читалища на територията на Добрич – „Йордан Йовков“, „Пробуда“, „Романо дром“ и „Мевляна“.
 
Общинският съвет следва да даде съгласие за участие в трансграничен проект с Румъния, по който се планира обновяване на три пътни отсечки – ул.“Ген Попов“, бул. „Добруджа“ – трасето за кв.“Рилци“, както и бул.“Русия“ – участъкът между отсечката за МБАЛ и ВиК.
 
Ще се обсъди прекратяване на договора за концесия върху дърводелската работилница в „Стария Добрич“, годишен план за социалните услуги, програмата за закрила на детето и др.