Добричлии не се притесняват за края на света, но пожелават човечеството да помъдрее
Добричлии не се притесняват за края на света, но пожелават човечеството да помъдрее / Дарик Добрич
Добричлии не се притесняват за края на света, но пожелават човечеството да помъдрее
59888
Добричлии не се притесняват за края на света, но пожелават човечеството да помъдрее
  • Добричлии не се притесняват за края на света, но пожелават човечеството да помъдрее

Спокойно приемат добричлии идването на обещания край на света на 21 декември 2012 г.. Това показа анкетата, която направихме по улиците на града. За разлика от руснаците и граждани на други европейски държави, българите приемат леко мрачните предсказания, може би заради тежестта, с която са свикнали ежедневно. Те всъщност не очакват нищо да се случи и не се запасяват с храна, не се отправят на село и не се готвят да се скрият в мазета и бункери утре.

Отговорилите в анкетата на Дарик заявяват, че може би ще дойде край на света, но кога и как точно никой не може да знае. Те отбелязват, че очакваното са катаклизми, които и бездруго вече са станали ежедневие. Според тях, обаче, лошото е поведението на човечеството и отношението му към живота и околната среда - неговата алчност, омразата, замърсяването, което причинява на природата. "Земята си връща, каквото сме й причинили", каза една ученичка.

За новата година по-възрастните добричлии пожелават здраве, работа, да няма толкова болни деца и всичко да се оправи. Младежите смятат, че здравето и щастието са най-важни, и добавят, че желаят споделени мигове и емоции със семействата си, както и успех в работата и училището.

На 21 декември 2012 г., според календара на маите, ще завърши т.нар. цикъл Ера на Петото Слънце, започнал през 3114 г. пр.н.е.

Чуйте част от анкетата сред добричлии в аудиото.