Добричките съветници ще разгледат 10 отчета за 2012 г. в януарската си сесия
Добричките съветници ще разгледат 10 отчета за 2012 г. в януарската си сесия / Дарик Добрич, архив

Редовно заседание на Общински съвет Добрич се провежда от 9.00 часа. На него съветниците ще разгледат няколко отчета за изминалата година, сред които за изпълнение на Програмата за управление на Община град Добрич за първата година от мандат 2011 г. - 2015 г.; за реализацията на Общинския план за развитие; за програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност.
Ще бъде разисквана дейността на няколко структури - звено "Вътрешен одит"; Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни; Общински съвет за сътрудничество по етнически и интеграционни въпроси; Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно - информационен център по наркотични вещества. Ще бъдат приети и плановете за действие на комисиите и съветите за настоящата година.

Ще бъдат разгледани и отчети за дейността на Общински съвет Добрич и за изпълнението на решенията му от администрацията през второто шестмесечие на 2012 година. Съветниците ще дебатират и програмата за развитие на туризма за тази година и резултатите в сферата за 2012-а.

На сесията ще бъде избран нов член на Комисията за избор на почетен гражданин, поради овакантяване на мястото на Стефка Генчева, заела поста зам.-областен управител.