Добрички панаир АД раздаде наградите си в ХХII -то  издание на Селското стопанство и всичко за него
Добрички панаир АД раздаде наградите си в ХХII -то издание на Селското стопанство и всичко за него / Дарик Добрич

Фирма „Раломекс” от гр.Завет е сред наградените на ХХII международно изложение „Селското стопанство и всички за него”. На официална вечеря снощи, организаторът на изложението „Добрички панаир” АД връчи призовете на тазгодишното издание на борсата. „Раломекс” получи наградата за комбиниран плуг КПМ-25 с устройство за раздробяване на изораната почва.

Отличени бяха и ЕТ „Пряспа” – Светозар Киров от Добрич за дългогодишно участие в изложението „Селското стопанство и всичко за него” и „Интерагри България” АД – София за най-мащабно представяне в изложенията на „ Добрички панаир” АД с марката New Holland.

137 български и чуждестранни фирми участват в 22-рото издание на борсата, която ще продължи до 9 август.

Представена е едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, леки автомобили, специализирана литература.

За първи път се показват семена на пшеница, която е устойчива на наблюдаващите промени в климатични условия в България, като продължителните дъждове.