Добрички клубове участваха в заснемането на военен филм
Добрички клубове участваха в заснемането на военен филм / netinfo

Филм, посветен на участието на Българската армия в бойните действия през Втората Световна Война, бе заснет край Добрич. Това съобщават от Дружество „Традиция", които заедно с регионален клуб "46-и пехотен Добрички полк" са участвали в сцени от лентата с режисьор Николай Чадъров, журналист в национална телевизия. Сценарият възстановява разказите на очевидци, ветерани от войната.

Реконструкторите от Добрич в униформи, въоръжение и пълно бойно снаряжение от периода 1944-1945, пресъздадоха тежките мигове на българската войска на бойното поле от преди близо 70 години, превземаха разрушени сгради, преминаваха река, отбраняваха се от окопи, засипвани от взривове и пушек, превземаха височини през ями и бодлива тел, разказват от клуба.

Дружество "Традиция" до момента е единственото в България напълно подготвено за реконструкция на Втората световна война и е известно в страната и чужбина с подготовката и уменията си.

Очаква се филмът да бъде готов до края на месец септември тази година,след което ще бъде излъчен в България и предложен за излъчване в чужбина.