/ ThinkStock/Getty Images
Служители на добричката полиция заловиха трима силистренци с дрога. На 22 август е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпления, свързани с наркотичните вещества, съобщиха от ОД на МВР. Същия ден, около 11:30 часа при извършване на заградителни мероприятия,  е изграден временен контролно-пропускателен пункт по главен път Добрич – Силистра, в района на с. Фелдфебел Дянково.
 
В хода на операцията полицейските служители спрели за проверка лек автомобил „БМВ” със силистренска регистрация. В колата са намерени три топки със суха тревна маса, с тегло 175 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис, и бяло прахообразно вещество с тегло 1 грам, реагиращо на амфетамин.

Задържаха група за рекет и разпространение на наркотици след акция в Бургас 


За срок от 24 часа са задържани криминално проявените силистренци Т.А. (26 г.), Д.Д. (34 г.) и П.П. (26 г.). По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.
 
При последвалите действия от служители на ОД МВР Добрич, съвместно със силистренските им колеги, в жилищата, обитавани от задържаните мъже, са открити електронна везна, 22 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, 1 грам суха тревна маса реагираща на канабис, мелнички и боеприпаси.

Разбиха група за трафик на наркотици
 

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.