Добри практики от образованието във Финландия  идват в Добрич
Добри практики от образованието във Финландия идват в Добрич / netinfo

Добри финландски практики в образованието, туризма и реализирането на проекти ща бъдат прилагани в Добрич и региона, съобщи пом.-ректорът на  Международния колеж  Клара Димитрова. Тричленна делегация от висшето училище посети скандинавската страна в изпълнение на договор по програма “Еразъм” за обмен на административен персонал.

Студенти от Добрич ще отидат през април 2009 г. да продължат част от образованието си в университета Пирканмаа в град Вират, Финландия. Те и техни добрички колеги ще могат да провеждат стажовете си в модерния финландски СПА-комплекс Икалистен.

На 20 ноември т.г. в Добрич ще пристигне г-жа Пирко Варис – координатор на международните програми на университета Пирканмаа и декан на факултета по маркетинг. Тя ще участва в международна конференция за развитие на човешките ресурси и ще сподели в Добруджа техния опит. Държавната власт на Финландия  осигурява безплатно обучение на всички студенти, независимо дали те следват в държавни или частни висши училища.

Две студентки от Финландия вече се обучават във висшето училище в Добрич, а догодина техни колеги също може да следват в Добрич.