НАПГ раздаде награди
НАПГ раздаде награди / netinfo
Националната асоциация по приемна грижа връчи годишните награди за принос към приемната грижа „Спасители на детството“ на официална церемония в София. В категорията приемен родител – „Спасител на детството”, награда получи приемният родител от Добрич Дима Стоянова.

Дима се грижи за дете с множество увреждания, което през м. март 2016 година е преместено от Дома в с. Крушари в ЦНСТ за деца с увреждания в Добрич.

В началото на май 2016 година детето е настанено в приемното семейство на Дима. Момчето, за което се грижи добричлийката, скоро ще навърши 15 години.

Година и половина след настаняването приемният родител получи признанието от НАПГ на церемония, на която присъстваха и връчиха награди председателят на Националната асоциация по приемна грижа, заместник министрите на МОН и МТСП, други представители на централната власт, на неправителствения  сектор и бизнеса.

Наградите оценяват усилията на приемни родители, социални работници, осиновители и родни семейства, лекари, учители, журналисти, общини и всички заинтересовани страни за подобряване на живота на изоставените деца.