/ thinkstock
Министерството на образованието и науката отпусна 30 000 лева на Община Генерал Тошево за закупуване на интерактивни дисплеи и таблети за детските градини в града и Центъра за подкрепа за личностно развитие, съобщиха от общината.

В Генерал Тошево стартира „Благотворителна Коледа” 2018

След проведена обществена поръчка бяха закупени интерактивни дисплеи и 10-инчови таблети за нуждите на детските заведения. Средствата са осигурени от Националната програма „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“ към Министерството на образованието и науката.

Облякоха с униформи представителите на Детското полицейско управление в Генерал Тошево

Високотехнологичните интерактивни дисплеи са монтирани в ДГ „Пролет“, ДГ „Радост“ и Център за подкрепа за личностно развитие (Център за работа с деца). Те ще имат постоянна връзка с интернет, а софтуерът е направен така, че да е лесен и за учителите и възпитателите, и за учениците.

Таблетите също ще бъдат разпределени между детските градини в Генерал Тошево, като основната цел при тяхното използване е придобиването на навици у децата, които да ги подготвят за иновативните методи на обучение в класната стая.