/ netinfo
Традиционното издание на благотворителния бал, който ежегодно организира ДГ „Първи юни“ №17 в Добрич тази година се проведе в навечерието на празниците „Трифон Зарезан“ и „Св.Валентин“, информираха от забавачницата.

За седемнадесета поредна година детското заведение събра на своя уникален празник бивши и настоящи родители на своите възпитаници, учители от партньорски училища и детски градини, представители на бизнеса. Този път дрескодът на бала беше в червено и черно, а стилът – кабаретен.

„Целта на бала не е само да се съберат финансови средства за детската градина. Балът цели и заедност, споделеност, съпричастност. Българинът обича да седне на маса с добри приятели и да си пийне хубаво винце, да си поприказва и да отпусне душата, да попее и потанцува, да се посмее и повесели от сърце. Затова ви поканихме, а заедно със забавата можем да БлагоТворим“, сподели директорът на детската градина г- жа Валентина Русева.

По традиция на бала се проведоха дегустация на вина, томбола, таен и явен търг, базар, изненади и забавни игри. „Черешката на тортата“ тази година беше танцът на балет „Мулен Руж“ с участници учители от детската градина.

Финансовите средства, събрани на бала, ще бъдат използвани за обновяване на материалната база в забавачницата. Постъпленията от миналогодишния благотворителен бал са били разходвани за закупуването на 12 килима за 6 групи и за изработването на нови гардеробчета за три от детските групи.