Ремонти за над 6 млн.лв. стартират в 3 училища и една детска градина в Добрич
Ремонти за над 6 млн.лв. стартират в 3 училища и една детска градина в Добрич / Sofia Photo Agency, архив
Първата работна среща с екипа на проекта „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“ вече се е провела, съобщиха от общината. Проектът е част от Инвестиционната програма на Добрич и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ в размер на 6 193 021 лева, а договорът по него бе подписан в края на миналата година.

В рамките на дейностите се предвижда да бъдат изцяло ремонтирани и обновени четири учебни заведения в Добрич – Основно училище "Христо Ботев", Езикова гимназия "Гео Милев", Природо-математическа гимназия "Иван Вазов" и Детска градина № 32 “Зорница”. Вече са ясни конкретните бюджети за отделните учебни заведения – за Езикова гимназия се отпускат 947хил. 270лв., за ПМГ „Иван Вазов” – 1млн.853хил. 970 лв., за ОУ „Христо Ботев” – 1млн. 125 хил. 138 лв. и за ЦДГ №32 – 1млн.110хил. 879 лв.

За качеството на ремонтите ще следят освен директорите на всяко от учебните заведения и осигурен от общината инвеститорски контрол. Към настоящия момент се подготвят техническите задания във връзка със старта на процедурата по обществените поръчки за избор на изпълнители на ремонтните дейности, уточниха още от кметството.