Членовете на АБВ в Добричко подкрепят Георги Първанов за лидер
Членовете на АБВ в Добричко подкрепят Георги Първанов за лидер / БГНЕС

С почти пълно единодушие членовете на АБВ в област Добрич подкрепят кандидатурата на Георги Първанов за лидер партията – това сочат резултатите от вътрешнопартийния вот, съобщи за Дарик областният координатор Милко Пенчев. От общо 295 членове на партията в Добричка област правото си на глас са упражнили 225. В гласуването са участвали и 339 симпатизанти на АБВ.

Само един от гласовете е в подкрепа на Стелиян Стефанов – председател на общинската организация в Русе, всички останали гласове са за бившия президент и настоящ лидер в оставка Георги Първанов, сочи преброяването на бюлетините. В надпреварата за лидерското място в АБВ участва и областният управител на Пазарджик и член на Изпълнителния съвет на АБВ Трендафил Величков. Той обаче не е получил подкрепа от партийните структури в Добричко. Резултатите ще бъдат предадени в ЦИК на АБВ, а утре на Национално събрание ще бъде оповестен новият лидер на партията, обясни Милко Пенчев. От Добричка област на събранието ще присъстват 15 делегати.

Наред с избора на лидер членовете на АБВ в област Добрич участваха днес и в допитване за шистовия газ, отговаряйки на въпроса „Подкрепяте ли проучването и добива на шистов газ на територията на Добруджа”. В регионалния „референдум” са се включили общо 558 добруджанци, информира Милко Пенчев. Само трима от тях подкрепят проучването и добива на шистов газ, останалите 555 са категорично против. Резултатите от допитването ще бъдат предоставени на централното ръководство на партията.