Четири сватби в Добрич на 11.11.2011 година
Четири сватби в Добрич на 11.11.2011 година / Дарик Нюз - архив

4 сватби ще има в Добрич на датата 11.11. 2011 година. Това каза за Дарик Коянка Кралева от Дома за радостни обреди. Едната от новобрачните двойки ще се разпише точно в 11.11 часа, а друга двойка – в 12.12 часа. Всички младоженци са от Добрич, като сред тях има и зет софиянец, допълниха от Обредния дом. Резервациите за днешната дата са направени още през юли и август, а в момента вървят записвания за май догодина, информира още Коянка Кралева. За сравнение – на 10.10.2010 в Добрич са се състояли 9 бракосъчетания.

Напоследък има голям интерес към изнесените обреди в Добричко. Миналата година 40 двойки са сключили брак извън Обредния дом в Добрич, а от началото на годината към днешна дата цифрата наброява 55 сватби. Най-предпочитани са плажните ивици край морето, разказа Коянка Кралева. Тя сподели, че на нестандартна морска сватба в курорта Албена – на самия пясъчен бряг, е присъствал през лятото и новият български президент Росен Плевнелиев, тогавашен министър на регионалното развитие и благоустройството, който е бил сред гостите на младоженеца.

Трите  единадесеторки в датата 11.11. 2011 година, сумирани правят числото шест, което младоженците свързват с късмет, благополучие и щастие и може би затова предпочитат да сключват брак в такъв ден, коментира пред Дарик Коянка Кралева. Към другата най-близка сакрална дата – 20.11. 2011 година, младоженците в Добрич все още не са проявили голям интерес. За този ден до момента има записано само едно бракосъчетание.