Чакат 350 фирми на селскостопанското изложение
Чакат 350 фирми на селскостопанското изложение / netinfo

Около 350 фирми ще вземат участие в 17-тото издание на Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него", което ще се проведе от 25 до 29 август в СК"Простор" в Добрич, съобщиха организаторите от „Добрички панаир"АД.

На изложението ще бъде представена едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, хранително-вкусовата промишленост, фуражно производство, селскостопански инвентар, семена и посадъчен материал, препарати, хладилна, вентилационна и отоплителна техника и други.

Очаква се на откриването на изложението да присъства земеделският министър д-р Мирослав Найденов. В рамките на форума ще се проведе кръгла маса на тема „Българското земеделие - проблеми и перспективи".

Новост на българския пазар е комбинираната дискова брана Перла 5.0., която ще бъде показана на селскостопанския панаир. Тя е предназначена за предсеитбени почвообработващи мероприятия директно върху стърнищата. Браната осигурява перфектна подготовка на почвата за сеитба, само с едно минаване.