ЦДГ Първи юни в Добрич почете Деня на благотворителността
ЦДГ Първи юни в Добрич почете Деня на благотворителността / Дарик Добрич - архив

Учители и родители от ЦДГ „Първи юни” №17 в Добрич организираха различни инициативи по случай 19 октомври – Националният ден на благотворителността, информираха от детското заведение.

Групи "Смехоран" и „Слънчо“  се включиха в националната кампания "Капачки в действие", организирана от Фондация  „Идея в действие". Целта е, вместо да се изхвърлят ненужните капачки да се събират и  предадат за рециклиране. Партньор на благотворителната кампания е пловдивска фирма, която ще  изкупи 1тон капачки срещу сумата от 500 лв. Средствата ще се използват за подпомагането на домовете за деца, лишени от родителска грижа.

Инициативата на група „Бонбон“ е чрез средства, събрани в касичка, да подпомогнат децата от втора група при ЦДГ “Приказен свят“ №24 – гр. Добрич, пострадала при наводнението през месец юни. Средствата ще бъдат дарени за закупуване на образователни игри за децата.

Родителите, малчуганите и екипа на група „Мики Маус“ подариха два незабравими часа в детски център „Мечо Пух” в Luxor City Center  на едно от децата в групата, чието семейство е финансово затруднено.

По повод Празника на благотворителността, ръководството на детската градина благодари на всички родители, учители, помощник – възпитатели от ЦДГ „Първи юни”, на граждани от Добрич и други градове на България за оказаната помощ и съпричастност към съдбата на Станислав от група „Слънчо” и неговото семейство, които са пострадали при наводненията. Детето вече има нов и прилично обзаведен дом, съобщиха от забавачницата.