/ Дарик Добрич
В Регионална библиотека „Дора Габе” от днес до 21 декември посетителите ще могат да видят изложбите на библиотечни документи „Коледа - традиции и вярвания“ и „Коледно вълшебство“.
 
От библиотеката канят децата на изработване на коледни картичики и писане на писма до Дядо Коледа, както и на четене на коледни приказки. Днес и утре пак там ще бъде подредена витрина с библиотечни документи по повод 100 години от рождението на Александър Солженицин - руски писател, лауреат на Нобелова награда за литература за 1970 г. 
 
От 17 до 20 декември в етнографската къща ще се състоят тематични беседи и мултимедийни презентации, посветени на традиционните коледно-новогодишни обичаи и наречени „Ой, Коладе ле”.
 
Държавен куклен театър „Дора Габе“ – Добрич, ще представи спектакъла си „Дядо Коледа, къде си ?“ от 12.30 часа в училище „П.Р.Славейков“.
 
От 17 часа в Концертна зала „Добрич“ ще се проведе благотворителен коледен детски мюзикъл „Лешникотрошачката“ на Детска градина № 9 „Пчеличка“
 
Младежки център – Добрич, ще бъде домакин от 18 часа на „Фолклорна плетеница“ - коледен концерт на Детска танцова студия „Добрич“ и Фолклорен ансамбъл „Добротица“ с гл. худ. ръководител Александър Александров, хореограф Юрий Митев и муз. ръководител Петър Гочев.
 
В същия час във фоайето на зала „Зорница” ще се състои коледният концерт на Хор „Добрич“ с диригент Димитър Вангелов, Театрална студия „Зорница“ с ръководител Ема Георгиева и Състав за стари градски шлагери „Добрич“ с ръководител Валентин Атанасов.
 
Днес и утре от 18 часа Огледална зала „Нели Божкова“ ще се проведат Коледни концерти на възпитаниците на Музикална школа „Доминанта“.