Автогарата в Балчик сред седемте в страната с неотстранени нередности
Автогарата в Балчик сред седемте в страната с неотстранени нередности / МТИТС

Само седем от общо осемдесет и девет автогари не са изпълнили предписанията на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация". Сред тях е и автогарата в Балчик, където все още не са отстранени нередности по звуковата уредба, съобщи началникът на областния отдел „Контролна дейност - ДАИ" Стефан Милев. За нарушението е съставен акт. Отговорникът на обекта ще бъде санкциониран с глоба между 100 и 500 лева.

През юли след извършени проверки на 89 автогари бяха дадени предписания до месец да отстранят установени от инспекторите нередности.

През последния месец проверките на Автомобилна администрация показаха, че наложените предписания се спазват и повечето от автогарите са отстранили забележките. Нередности са регистрирани само в областите Благоевград, Велико Търново, Разград, Силистра, Добрич, Перник и Бургас като за допуснатите нарушения са съставени девет акта за установено административно нарушение.

Най-честите пропуски на автогарите са: липса на звукова уредба, маркировка, липса на информационни табла и навеси.

„Автомобилна администрация" ще продължи контрола над автогарите, докато не бъдат отстранени всички нередности и ще налага още по-строги санкции при неспазване на установените от закона изисквания.