Обединени патриоти
Обединени патриоти / www.ataka.bg
До дни се очаква да бъде обявена кандидатдепутатската листа на "Обединени патриоти" за Добричка област
До дни ще бъдат ясни имената в кандидатдепутатската листа на „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО”  в област Добрич. За много области тези споразумения още не са приключили, а в момента текат преговори за сформиране на листите и номинации, които ще бъдат съгласувани на национално ниво. Това съобщи в ефира на Дарик областният лидер на ПП „Атака” и общински съветник в местния парламент на Добрич Атанас Атанасов. Запитан дали неговото име ще фигурира в листата с кандидати за народни представители, Атанасов коментира:
„Аз съм опитвал няколко пъти, бил съм в листи за народни представители. Патриотичниата идея или я имаш в сърцето си. За съжаление сме имали много хора при нас, които са преследвали единствено някаква лична изгода. Ако ми бъде гласувано доверие и ако бъда номиниран на национално ниво, пък и да не бъда номиниран, аз ще продължавам да работя за патриотичната кауза, защото това правя от 2007 година насам. За мен не е самоцел влизането в парламента, аз съм се ангажирал с местната кауза – за Добрич, за добричлии, а каузата – народен представител не стои като цел на живота ми”.

Атанасов припомни, че в Добричко структурите на НФСБ са били създадени от членове и симпатизанти на Атака, а малко преди президентските избори  тези структури са били  закрити. Според него сега най-вероятно ще има нови хора, които да организират изборите заедно с представителите на ВМРО и Атака.

По повод новата формация „Воля” на Веселин Марешки, Атанасов коментира : „За мен гласоподователите на Веселин Марешки са хора, които до момента не са имали категорично мнение за кого да гласуват.  За съжаление много от тези хора не могат да разберат, че формацията на Марешки е проект на друга политическа сила . В негово лице те виждат новия месия, борец за справедливост, което не е точно така”.

Атанасов прогнозира и че ще има коалиране в новия парламент, защото нито една партия няма да може да състави правителство или ако го направи това ще е правителство на малцинството и ще има нужда от подкрепа.

По повод работата на местния парламент и новото общинско ръководство на Добрич, Областният лидер на Атака заяви: „Отчитам лек напредък в развитието на Добрич в последно време, но за съжаление много от нещата, които бяха свършени през предходните два мандата ни тежат финансово. За съжаление местните приходи намаляват като абсолютна стойност всяка година в бюджета и това води до дефицити по финансирането на местните дейности”.  Той определи като консервативен бюджет 2017 г. на Добрич.

Относно дебата за състоянието на плочките  в централната градска час на Добрич,  Атанасов коментира:  „Повече от очевидно е, че трябва да се извърши сериозен основен ремонт, въпросът е кой ще го плати и откъде ще намерим средства. През 2010 г., когато се изпълняваше ремонтът, за нас бе необяснимо  защо беше допуснато тези 5 млн.лв.,които вложихме в изграждането на центъра да минат през офшорна фирма. Тези факти останаха така между другото, добричлии пропуснаха този момент и ето го сега резултатът. Доколкото знам към момента има сформирана комисия от външни експерти, които да установят причините за това състояние на плочките.  За мен причината е в доставката на некачествени материали”.