Арестуваха добричлия, събул гащи пред полицаи
Арестуваха добричлия, събул гащи пред полицаи / netinfo

15 денонощия арест ще изтърпи 48-годишният добричлия Иван Иванов. Той бе признат от Районен съд - Добрич за виновен в извършване на непристойни прояви, употреба на ругатни и псувни и проява на оскърбително отношение и държане към органите на властта, с което е нарушил обществения ред и спокойствие.

На 23. март служител от Икономическа полиция и двама униформени полицаи трябвало да придружат представители на Териториална дирекция на НАП- Добрич, за да предадат на Иванов ревизионни документи. С тях се възобновявала ревизия, назначена на фирмата на Иванов ЕТ" Иван Иванов-Иво" през 2008 г. и спряна, поради невъзможност да връчат документите на собственика.

Представителите на полицията и данъчните власти пристигнали в сервиза на Иванов в квартал „Балик", легитимирали се и обяснили причината за посещението. С влизането им бизнесменът скочил от стола, на който седял, и с обидни думи се нахвърлил на служителя на Икономическа полиция и започнал да го блъска, за да излезе навън. След това насочил агресията си срещу данъчните инспектори, като не спирал да ги обижда с вулгарни думи и заплахи, дори събул гащите си.

Служителят на Икономическа полиция няколко пъти напомнял на Иванов да се държи прилично, но това само го афектирало повече. Той продължавал да блъска и обижда всички и отказал да изпълни полицейското разпореждане. След няколко предупреждения полицаите поставили белезници на Иван Ивонов и го отвели в Първо РУ на МВР-Добрич. 

Задържаният има средно образование, женен е и не е осъждан до момента.