Ансамбъл "Ритми века" от Санкт Петербург
Ансамбъл "Ритми века" от Санкт Петербург / снимка: доммолодежи.рф
По повод на Дните на славянската култура танцов ансамбъл „Ритми века" от Санкт Петербург  ще се представи днес от 18:30 часа пред НЧ „Съгласие-1890“ в Каварна.
 
 „Ритми века" е държавен ансамбъл на Русия към Културен център "Троицкий". Към днешна дата съставът на ансамбъла наброява над 400 деца на възраст от 3 до 16 години. Младите танцьори изпълняват различни танцови стилове, но основно се обръща внимание  на народните руски танци.

Продължават Дните на славянската култура в Каварна
 
Репертоарът на ансамбъла е многообразен и наброява над 50 танцови композиции. Децата радват своите почитатели както с весели танци, така и с лирични композиции.
 
Танцов колектив "Ритми века" е един от най- активните състави в културния живот на Санкт Петербург. Участва в представителни изяви на града. Многократен победител и носител е на Гран-При на международни и руски хореографски конкурси и фестивали.
 
През годините на развитие има участие в Москва, многократни участия в Санкт Петербург, градове от Русия и чужбина, като една голяма част  вече са традиционни и определят годишния календар на участия на Ансамбъла.
 
Част от историята му са турнета в Южна Корея, Франция, Италия, Испания, Полша, Унгария, Финландия, Естония, България, Гърция, Украйна, Беларус.
Екипът участва в различни творчески проекти - телевизионни програми и предавания в националния канал на Русия, съвместни изпълнения с водещи вокални и инструментални групи на страната, благотворителни концерти.