Анатолий Карпов отново в Добрич след 31 години, награди тенисисти
Анатолий Карпов отново в Добрич след 31 години, награди тенисисти / Дарик Добрич

След 31 години легендарният шахматист Анатолий Карпов посети отново Добрич. Гросмайсторът е бил гост на града през 1983 година и е изнесъл сеанс на 30 дъски. Днес бившият световен шампион награди победителите на двойки в международния турнир по тенис „Изида къп” за деца до 12 години. Преди обед Карпов откри в курорта Албена шахматна академия на негово име и участва в 3-часов сеанс на 20 дъски с деца от националния ни отбор.

Кметът Детелина Николова подари на госта комплект рекламни материали на община Добрич. На тенис кортовете „Изида” Анатолий Карпов раздаде автографи и се снима с фенове. Емоционална беше срещата между него и ректора на ВУМК-Добрич доц.Тодор Радев. Оказа се, че в края на 70-те двамата са били състуденти в Ленинградския държавен университет, специалност „политическа икономия”.

Турнирът „Изида къп” се провежда за четвърта година. В състезанието взеха участие 100 тенисисти от 12 държави. Победители на двойки при момчетата станаха Андрей Андрей и Себастиян Джима от Румъния. На финала те победиха българската двойка Георги Северов и Симеон Терзиев. При момичетата първо място спечелиха Изабела Дима и Теодора Йосуб /Рум./, които се наложиха над Алина Кишко /Беларус/ и Анна Михайлова /Русия/. Утре са индивидуалните финали.

Анатолий Карпов отново в Добрич след 31 години, награди тенисисти
netinfo