Izborni sekcii
Izborni sekcii / netinfo
В битката за парламента от Добрич няма независими кандидати и Инициативни комитети
Общо 138 са регистрираните кандидати за народни представители от РИК Добрич за предстоящите парламентарни избори на 26 март, информира председателят на РИК Добрич Добромир Добрев. В рамките на предвидения срок – до 17 часа на 21 февруари, в РИК са постъпили документите за регистрация на 9 партии и 9 коалиции. „Всички бяха разгледани и листите са регистрирани. Няма откази и няма постъпили жалби“ – коментира Добрев. Той припомни още, че в Добрич няма заявени и регистрирани Инициативни комитети и независими кандидати за извънредния парламентарен вот.

От днес РИК Добрич започна регистрация на секционните избирателни комисии, които в област Добрич ще са 381 на брой. 48 часа преди вота ще стане ясно дали ще бъдат разкрити секционни избирателни комисии в МБАЛ Добрич и следствения арест. До обяд на 22 февруари 2017 г. РИК бе регистрирала секционните комисии на териториите на общините Добрич и Каварна. В късния следобед ще бъдат разгледани документите на секционните комисии в Шабла, които вече са постъпили в РИК. Регистрацията на СИК-овете е в срок до 28 февруари, според хронограмата на ЦИК, уточни Добрев.

Официално предизборната кампания стартира на 24 февруари. В 8-ми МИР Добрич кандидатите за народни представители ще се борят за разпределението на шест мандата.