500 души посетиха Панорамата на средните училища в Добрич
500 души посетиха Панорамата на средните училища в Добрич / Младежки център

Над 500 души посетиха проведеното изложение "Панорама на средните училища от град Добрич". Интерес е проявен и от ученици и от родители, съобщават от Младежкия център, които са домакин и организатор на проявата, съвместно с Община град Добрич - отдел „Образование и култура".

Изложението се провежда за 18-и път. Тази година участваха 18 средни училища от Добрич. Те представиха условията и сроковете за кандидатстване, класиране и записване на учениците за 2012 /2013 г., утвърденият държавен план-прием, традициите си и успехи в обучението. От учебните заведения използваха за своето представяне рекламни материали - дипляни, листовки и макети, както и мултимедийна презентация.

План-приемът предвижда създаването в Добрич през 2012/2013 учебна година на 26 паралелки с 676 ученика след 7 клас, а от завършено основно образование - 21 паралелкки с 546 ученика. Завършилите основно образование през минали години могат да кандидатстват във вечерна паралелка в СОУ „П.Р. Славейков" и в задочни паралелки към ПГ по механотехника и елекротехника „М.В. Ломоносов"и ПГ по строителство и архитектура „П. Пенев".