36-годишен е задържан за имотна измама на възрастен мъж от Ловчанци
36-годишен е задържан за имотна измама на възрастен мъж от Ловчанци / netinfo
Добричкият окръжен съд потвърди наложената от Районен съд - Добрич мярка за неотклонение „задържане под стража” на 36-годишния Стефко М. Христов. Според предявеното му обвинение, заедно с 59-годишния си баща той е  измамил 70-годишен жител на с. Ловчанци, община Добричка.Нанесената имотна вреда на потърпевшия е  на стойност 14 680 лв.

През юли тази година двамата съобщили на възрастния мъж, че уж са погасили ползвания от потърпевшия 1 000 лв. „Джет кредит” и взели от него 5 броя овце и 3 броя агнета. През август 2008 г. те организирали продажбата на негова земя и взели получените при сделката пари с обещанието да му продадат апартамент до пазара. Собствеността обаче не била прехвърлена на името на 70-годишния.

Христов е обвиняем за тежко умишлено престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, за което се предвижда наказание от 3 до 10 години „лишаване от свобода”.  Той е с основно образование, неженен, не работи и няма изградени трудови навици. Осъждан е 10 пъти за умишлени престъпления от общ характер, като в повечето случаи е изтърпял ефективно наказание „лишаване от свобода”.